Dr Milan Ćulić
CEO Centra za istraživanja i studije turizma Novi Sad

Magistrirao je kongresni turizam na University of Westminster u Londonu, gde je za tezu dobio MPI Foundation Youth Award. Doktorsku disertaciju je odbranio je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Trenutno je na doktorskim studijama na SKEMA Business School u Nici u Francuskoj gde predaje Event Marketing kao gostujući predavač. Radio je za Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, bio je konsultant UNDP na Maldivima i Ministarstva turizma Republike Maldivi u cilju stvaranja nacionalne regulative za postavljanje okvira za Zelenu nagradu Maldiva pod pokroviteljstvom Predsednika Republike. Bio je savetnik Bruce MacMillan-a, predsednika najveće svetske asocijacije u domenu kongresne industrije MPI. Trenutno je konsultant UNDP u Kraljevini Jordan za Ministarstvo turizma i antikviteta u cilju definisanja finansijske održivosti zaštićenih područja i njihove valorizacije u kontekstu razvoja posebnih oblika turizma. Zajedno sa prof. dr Bojanom Zečevićem, autor je EIAT Konferencije koja predstavlja jedini događaj u regionu Jugoistočne Evrope čija ideja je stvaranje platforme najboljih mladih lidera. 2008 izabran je za jednog od 30 mladih ljudi do 30 godina koji su najuticajniji u kongresnoj industriji od strane Meetings Professional Magazine Dallas, USA.

 

Mr Jelisaveta Purić Samardžija
Izvršni direktor Centra za istraživanja i studije turizma Novi Sad

Završila je osnovne i master studije na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Univerzitetu u Novom Sadu. Od oktobra 2013. godine Jelisaveta je na doktorskim studijama na istom departmanu. Od 2007. radila je kao član marketing tima Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, i u organizacionom timu za Međunarodni sajam obrazovanja “Putokazi”. Od januara 2010. počinje da radi u Centru za istraživanja i studije turizma.

 

Mr Dragan Arbutina

Stekao je master diplomu iz oblasti istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Od 2012. godine je na doktorskim studijama na istom fakultetu, gde je ujedno i saradnik na nastavi na katedri za savremenu istoriju. Kao deo tima Centra za istraživanja i studije turizma, učestvovao je na projektu “Program razvoja regionalnog turističkog Brenda Istočne Srbije”, ali takođe aktivno učestvuje i u organizaciji EIAT konferencije. Pored svog snažnog interesovanja za turističku industriju, Dragan je takođe radio na analizi različitih svetskih kriza i njihov uticaj na Srbiju. Njegovo istraživanje “Naftna kriza iz 1973. godine” je prepoznato kao najbolje istraživanje u ovoj oblasti.

 

Ivan Svetozarević

Diplomirao je na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu – odseku za turizam i dobio zvanje diplomirani menadžer u turizmu. Na istom fakultetu je završio i master studije. Dalje školovanje u oblasti turizma je nastavio na „Universita per Stranieri“ u Peruđi u Italiji.

Kao ekspert za razvoj turizma radio je u „VNG International na projektima u Donjem Podunavlju. Tri godine je obavljao funkciju Predsedavajućeg radne grupe za održivi turizam u Budimpešti u okviru SEE projekta posvećenom razvoju turizma u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Autor je dokumenta “Strategija razvoja održivog turizma u NP Đerdap” i “Results of the assessment of the tourism-related potential of Donji Milanovac and Rudna Glava (Djerdap National Park), Serbia” u okviru međunarodnog projekta “Joining the Dots”.

Izradio je prvi „Vodič za ruralni turizam“ u Srbiji u kome je dat praktičan prikaz kako da otpočnete sopstveni posao u ruralnom turizmu.

Direktor je agencije „Vavel“ iz Knjaževca i radi na ispitivanju mogućnosti razvoja ruralnog turizma, prevashodno u istočnoj Srbiji, kao i na organizaciji događaja, semionara, sastanaka i konferencija. Obavlja funkciju predsednika skupštine Klastera ruralnog turizma Čarolija istoka.

Please publish modules in offcanvas position.